La Malaltia de Huntington

Un dels primers projectes que vaig realitzar amb Mind the Byte va ser el de la cerca de molècules actives per la Malaltia de Huntington (de l’anglès, HD). Aquesta malaltia també coneguda com a Corea de Huntington, és una malaltia neurodegenerativa que, a diferència d’altres patologies similars, té un alt component genètic. És una malaltia hereditària dominant. Si els pares la tenen, els fills tenen un 50% de possibilitats de patir-la.

El baix nombre de població afectada (entre 10 i 15 persones per cada 100.000 habitants, altres malalties neurodegeneratives, com ara l’Alzheimer, afecten entre 10 i 15 persones per cada 1.000 habbitants) i el seu component hereditari fa que els malalts parlin de la malaltia com “la nostra malaltia”.

Quan estudiava farmàcia (i d’això fa molts anys!) vaig tenir la sort de poder treballar amb un dels grups de recerca punters en la HD, el grup del Professor Jordi Alberch, de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Ara, una de les col·laboracions i projectes de desenvolupament de fàrmacs més potent que tenim a Mind the Byte segueix sent amb el grup del Jordi.

Sempre he pensat que Mind the Byte havia d’oferir un retorn a la societat (el comte de resultats social, que en diuen). Tinc la sort de dirigir una empresa l’objectiu de la qual és accelerar el desenvolupament de fàrmacs i mirar de trobar solucions senzilles a problemes complexes. El projecte que mantenim amb el grup del Jordi n’és un clar exemple. Això tard o d’hora s’acabarà traduint en una millora del benestar de la gent.

Ara però tenim un repte al davant. La companyia creix, també l’equip i els productes. Però també el projecte de Huntington. Volem buscar una teràpia innovadora, amb noves dianes terapèutiques. Tant els experimentals, com nosaltres tenim clar que una part del projecte he de ser computacional. Tenim els models animals per validar-ho. Tenim les dianes. Ens falten les molècules.

En aquest punt et vull demanar el teu suport. Som una empresa i hem de generar ingressos i beneficis (no només de retorn social), i hem de centrar els esforços en allò que ens ajudi a complir tots els objectius. Ara som en una fase d’expansió, hem obert una oficina a fora, apostem fort per la comercialització i internacionalització, a banda de seguir apostant per la R+D+i, com hem fet des del primer dia.

Volem comptar amb tu per afrontar aquest repte! Per créixer i arribar arreu. Però també per poder mantenir projectes com el de la malaltia de Huntington.

Et vull demanar un cop de mà, que t’impliquis amb Mind the Byte i que participis en la nostra ronda de Crowdfunding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>