Alguns connectors interessants per WordPress

Fa uns dies hem fet un petit projecte per un client. La base del projecte era un web amb WordPress. Per no complicar les coses (som fans de la senzillesa, que no la simplicitat!). Hem fet servir alguns connectors molt pràctics i igualment interessants. Els comparteixo per si us poden ser útils.

El tema: Responsive
El tema, un tema simple, elegant i fàcilment personalitzable i modelable. L’escollit, Responsive, un tema, com he dit, elegant, simple i modelable. I, un punt molt interessant, que fa honor al nom: “responsiu” (traducció literal, no sé si acceptada), que vol dir que respon a la pantalla amb la que es veu ja que canvia en funció de la resolució i disposició del dispositiu (proveu-ho amb el web de Mind the Byte des d’una tauleta amb diferents orientacions).

Banner d’imatges: Meta Slider
Em refereixo a “banner d’imatges” a la típica franja que apareix en molts webs i que va passant imatges. Per fer això, recomano el connector Meta Dlider, simple i personalitzable. Crees l'”slider” amb quatre clics, hi afegeixes les imatges i configures alguns paràmetres com ara la velocitat, enllaços, mides,… i com a resultat tens un petit codi que has d’enganxar a la pàgina on vols que surti.

Menús: Advanced Disable Parent Menu Link
Una xorrada però molt útil. El tema suggerit ja té un sistema de gestió de menús molt útil i funcional però li manca una cosa: es pot fer que una pàgina pare (que contingui sub-pàgines) i que no contingui link al menú? no. Al web en qüestió ens vam trobar que el nostre client volia tenir alguna secció amb subseccions però amb la pàgina pare sense contingut i, per tant, sense enllaç al menú. La solució: Advanced Disable Parent Menu Link.

Barres laterals personalitzades: Custom sidebars
La gràcia del WordPress i de temes com l’emprat és que permeten “tunejar” les barres laterals, les plantilles, pàgines,… de manera molt senzilla però, et pots trobar que, en una pàgina concreta, vols canviar quelcom del menú lateral per alguna cosa concrera. Aquesta aplicació, Custom sidebars, permet fer-ho senzillament.

Compartir en xarxes socials: Share Buttons by AddToAny
El tema inclou l’opció de linkar el web a les xarxes socials del promotor del web. Aquest connector però, Share Buttons by AddToAny, és el que és, un “share”, es pot posar on es vulgui i serveix per compartit una pàgina concreta a les xarxes socials. El que inclou el tema per defecte és un enllaç a les xarxes socials del gestor del web, aquest connector permet compartir el web a les xarxes socials del visitant.

Els formularis: Visual Form Builder
Una de les millors descobertes que hem fet darrerament, el millor connector per gestor de formularis que he vist: Visual Form Builder. Permet fer el que es vol fer amb els formularis: crear formularis de forma senzilla, respostes per correu, dades per correu i a la base de dades,… molt simple, senzill i potent.

El backup: WordPress Database Backup
Imprescindible, sobretot en un web que gestionarà més d’una persona, els backups, les còpies de seguretat. Aquest connector, WordPress Database Backup, permet fer les còpies de forma senzilla, es poden fer al moment i/o programar-les perquè es facin cada “X” temps i l’sql resultant s’envia per correu o bé es desa en un directori especificat.

Si coneixeu algun altre connector imprescindible, si us plau, sóc tot orelles! Espero que els que us comento, us siguin interessants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>